Städning

Allt är inte bara inredning

Eftersom jag älskar inredning är det såklart vad jag fokuserar mest på i hemmet. Det är inte sällan flera gånger i veckan som jag byter plats på möbler, skruvar upp en ny hylla eller hänger tavlorna annorlunda. Men mitt i allt som har med inredning att göra, händer det inte sällan att jag kommer innanför dörren efter arbetsdagens slut och upptäcker något som jag helt missat: Att städa. Allt är en röra, trots att inredningen är oklanderlig.

Det där med att städa är alltså inte riktigt min grej, trots att jag tycker att det är kul att inreda. Vi i familjen har försökt med allt. Vi har lagt upp scheman och försökt få barnen aktiverade till att städa. Men det har inte funkat. Eller snarare: Det fungerar en vecka, men sedan är allt tillbaka till hur det var tidigare.

Av den anledningen funderar vi nu på att anlita ett städbolag. Vi tänker att vi nog sparar in den där kostnaden genom att få mer tid över och framförallt få en större trivsel hemma. Det tänker vi kommer att göra det lättare att koppla av.

På ett sätt kan jag visserligen tycka att vi borde kunna klara av städningen själva. Men ibland får man bara anpassa sig till verkligheten. Nu ska det bli skönt att äntligen få det ordentligt städat en gång i veckan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *